Появата на Христо Бисеров в съда предизвика ново журналистическо меле, като така се повтори историята от столичното следствие.

След като днешното заседание по делото Енимехмедов, по което Бисеров е свидетел приключи, той веднага си тръгна.

Както се очакваше, журналистите го подгониха с въпроси за пране на пари, чадър над митниците и други актуални теми, свързани с дейността му.
Бисеров обаче остана верен на политиката си да запазва мълчание и за пореден път отказа да вземе „Златния скункс" от Господари на ефира.

Гонитбата продължи и по стълбите в съда, както и до страничния изход на Съдебната палата.

Иначе, в съдебната зала Бисеров заяви, че по време на опита за нападение на Октай над Ахмед Доган подсъдимият с всички сили се е съпротивлявал на опитващите се да го задържат делегати.

„Смятаме, че има съучастници или хора, които го ръководят", коментира Бисеров.

По-късно прокурорът по делото заяви пред медиите, че по подобна версия се е работило до внасянето на обвинителния акт и до момента няма никакви доказателства, които да сочат, че Октай е имал съучастници.

Свидетелите по делото са изчерпани, като предстои да се представят резултатите от още няколко експертизи.

В края на днешното заседания съдът взе решение на 12 февруари от 10 часа да се проведе очна ставка между доскорошния втори в ДПС Христо Бисеров и другия свидетел - полк. Георги Райков.

Това искане бе направено от страна на защитата вероятно заради разминаване в свидетелските показания, свързани с оръжието на престъплението. За прокурора обаче очна ставка не е необходима, тъй като той зави, че за него всичко е ясно.

Днес предстои още съдът да изгледа записите от злополучната конференция на ДПС и евентуално да чуят СРС-та от килията на Октай. Според прокурора обаче това не е задължително, тъй като в СРС-та няма нищо важно и за обвинението, и за защитата.