По повод на евентуалния приемник на подалия оставка зам.-министър на земеделието Преслав Борисов, на електронната поща на news.bg се получи анонимен сигнал, че се подготвя назначение, при което има конфликт на интереси.

Според непотвърдена информация, овакантеният пост ще бъде поет от изпълнителния директор на Асоциацията на земеделските производители (АЗПБ) Светлана Боянова.

"Тя ще седне на стола на Преслав Борисов, който само преди няколко дни беше уволнен заради конфликт на интереси или по точно, защото нагласил така търговете за продажба на държавни земи, че да спечелят фирмите на баща му -  най-големият  зърнопроизводител в Добруджа.

Светлана Боянова, която сега гласят за мястото на Преслав Борисов, е юристката на Асоциацията на земеделските производители, а точно сега се готвят промени в наредбите по Програмата за развитие на селските райони, с които трябва да се спрат опитите за далавери, каквито се правеха по скандалната програма САПАРД!!!" - се казва в писмото.

„Едва ли е случайно, че за поста се избира точно юрист и то точно, когато се пишат новите наредби по програмата за селските райони.
И то юрист не от къде да е, а от Асоциацията на земеделските производители - една от най- големите в земеделския сектор, чийто членове са именно фирми, кандидатстващи с проекти по Програмата за селските райони.
А и не само - почти всички членове на асоциацията са сред получателите на директните плащания на площ, които се изплащат от Държавния фонд "Земеделие", чиято дейност също изцяло ще е в ресора на новия заместник министър на земеделието!!!" - казва още анонимният читател, който се е подписал като „един възмутен български земеделец".