17-годишно момче падна от покрива на 5-етажен блок на хасковската улица "Родосто" днес по обяд. По-късно пострадалият младеж е починал.

По информация на съседи, свидетели на инцидента, момчето помагало на баща си да сменят улуците на покрива на сградата. Белята станала малко след 11.30 часа, съобщи Хасково нет.

Комшиите чули как потресеният баща викал от покрива "Динко, Динко..." Момчето е паднало върху бетонна настилка пред блока. Хората, които са го качвали в линейката, казаха, че младежът е бил в съзнание, имал счупен крак, а вероятно и други наранявания. Пристигналите медици го обездвижили и качили в линейката.

Пред болницата роднини и близки на младежа чакаха информация за състоянието му. Малко по-късно стана ясно, че момчето е починало от нараняванията си.

Лекарите от болницата признаха, че са повикали полиция, защото не смеят да съобщят на близките за смъртта му, тъй като се държали много агресивно. Според тях 17-годишният младеж е бил така натрошен, че смъртта е била неминуема.

От Инспекцията по труда в Хасково спешно са изпратили проверка на случая. Ако тя установи, че починалото момче е работело за баща си, който е собственик на еднолична фирма от Клокотница, ще предадат материалите на прокуратурата.

От Инспекцията бяха категорични, че не са издавали разрешение за работа в строителството на лица под 18 години. Ако бащата наистина е взел сина си да работи във фирмата без разрешение на Инспекцията, и това се докаже в съда, може да отнесе до 3 години затвор. От Инспекцията по труда в Хасково спешно са изпратили проверка на случая.