И лидерът на крайната десница във Франция Марин Льо Пен влиза в кандидат-президентската кампания за вота следващия месец. Тя е събрала необходимите 500 подписа на хора на изборни длъжности в местната власт.

Дъщерята на лидера на френската крайна десница - Жан Мари Льо Пен го наследи в партията в средата на януари миналата година.

Льо Пен трябваше да събере необходимите 500 подписа до петък и днес обяви, че вече разполага с тях.

Социологическите проучвания отреждат трето място за Льо Пен след двамата основни съперници във вота - настоящият президент Никола Саркози и кандидатът на социалистите Франсоа Оланд.

Според предварителните допитвания тя печели между 16 и 18% от вота - недостатъчно, за да изпревари големите играчи в надпреварата, отбелязват агенциите. Със сигурност обаче кандидатурата на Льо Пен ще привлече крайнодесни избиратели, на които разчиташе напоследък Никола Саркози.

Според последните проучвания на обществените нагласи, цитирани от френски медии, държавният глава взима 28,5% от вота, като пред него е Франсоа Оланд с 27%.

Льо Пен беше се обяви за 95% намаляване в броя на новопристигащите имигранти във Франция. Тя често прокламира и искане за излизане на страната от еврозоната и издигане на протекционистични бариери за френските производители.