Започна проправянето на алтернативно трасе между седемте села от община Родопи, които останаха откъснати след вчерашния порой, съобщи БГНЕС.

Остава бедственото положение, обявено за село Храбрино, до което няма никаква транспортна връзка, защото пътят е разрушен и автобусите не могат да стигнат до него. Поддаде и мостът в селото, а единственото здраво съоръжение в района се оказа римският мост на река Тъмръшка.

В бедствено положение са и Лилково, Плочник, Извор, Дедево, Бойково и Ситово. Тъй като пропадналият участък от пътя е част от републиканската пътна мрежа, на място пристигна комисия от София и представители на ресорните институции, за да намерят изход от ситуацията възможно най-бързо.

Според изчисленията на експертите, за да се възстанови трасето, са нужни хиляди левове. Храбрино остана и без питейна вода, след като и двата водопровода в селото бяха разрушени.

Припомняме, че селото беше залято от петметрова вълна, вследствие на поройните дъждове . Вълната се образува заради затлачване на реката в селото от паднали дървета и скали.

В района отново вали дъжд и хората с явен страх очакват нови усложнения.