Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи участието си на силния турнир в зала в Базел. В среща от четвъртфиналите, Гришо отстъпи с 0:2 сета пред световния №2 Роджър Федерер, в отделните части 6:7 (4), 2:6, съобщи Topsport.bg.

Българинът определено има за какво да съжалява, тъй като показа страхотен тенис и пропиля цели 4 сетбола в първия сет. При резултата 6:5 в своя полза и сервис на Федерер, Димитров поведе с 40:15, но със страхотни изпълнения от сервис швейцарецът се спаси.

В последствие се стигна до още два сетбола за Гришо, но отговорът на Федерер бе същия - уникален начален удар. В крайна сметка Федерер спаси гейма и доведе нещата до тайбрек, в който се наложи със 7:4 след минипробив в повече.

През втората част Димитров продължи да играе отлично, но срещу себе си имаше вдъхновен съперник. Федерер, с помощта на няколко магически отигравания направи два пробива и се поздрави с крайния успех.

В спор за място на финал Федерер ще срещне Иво Карлович (Хърватия). Григор Димитров пък запазва шансове за участие на финалите на АТР в Лондон, но за тази цел ще трябва да се представи още по-силно на последния турнир от „Мастърс" сериите, който започва в понеделник в Париж.