Избухване на взривно устройство на борда е най-вероятната причина за катастрофата на руския пътнически самолет в Синайския полуостров. В тази версия са убедени на 90% служителите от екипа, който разследва катастрофата, заяви пред Reuters един от неговите членове.

„Анализът на звука от черната кутия показва, че е избухнала бомба", заявил един от следователите, който пожелал да остане анонимен. „Ние сме 90% сигурни, че взривно устройство е причинило катастрофата", твърди той.

Преди ден ръководителят на разследващата група Айман ал Мукадам заяви, че руският пътнически самолет, който се разби в Египет миналата седмица, летял на автопилот и очевидно се е разпаднал във въздуха, което било предшествано от внезапен шум. Според представители на редица западни страни, това може да е взрив на бомба.

Междувременно от НТВ съобщи още една версия за най-голямата в историята на руската гражданска авиация катастрофа. Хипотезата за кибератака срещу руския A321 е възможността хакери-терористи да са проникнали през интернет в системите за управление на самолета. Те може да са го взривили на голяма височина или да са го направили неуправляем и са го насочили към фаталания сблъсък със земята.