Тежка катастрофа стана в района на „Църна маца", съобщават от пресцентъра на МВР. Загинал е един човек.

Петима други са пострадали, един от които е с опасност за живота. Инцидентът е станал рано сутринта, към 5.30 часа на автомагистрала „Тракия", посока вход към София.

Най-вероятно поради несъобразена скорост в района на „Църна маца" първоначално са се ударили 2-3 леки коли, в последствие и товарен автомобил и още няколко леки автомобила.

Движението в участъка бе временно е спряно, като екипи на КАТ насочваха автомобилите по обходния маршрут -  АМ "Тракия" - Верила - Лозен - Околовръстен път - АМ "Тракия".
В 9,45 часа движението по магистралата бе възстановено.

По-късно от „Пирогов" съобщиха, че трима от пострадалите в инцидента са приети при тях. Един от ранените - на 67 години е със счупване на левия глезен и три счупени ребра.

В 9.15 часа е бил приет и Д.А. на 42 г., пострадал в същата катастрофа.Той има наранявания на лицето и се оплаква от болки в гърдите. По-късно - след подробен медицински преглед, той е освободен за домашно лечение.

След като първоначално бе съобщено, че националният ни вратар Ники Михайлов е участвал в мелето, впоследствие стана ясно, че автомобил-собственост на спортиста е минала покрай кастрофата. Той обаче не е бил в нея.