Бойко Борисов незабавно да вземе оставката на Мирослав Найденов и да каже дали ГЕРБ взеха милионите от скандалната сделка в Несебър.

За това настоява евродепутатът и член на ИБ на НС на БСП Илияна Йотова по повод на продажбата на терен край Несебър.

Тя изразява подозренията си, че ГЕРБ продават държавата на безценица, за да си купят предстоящите избори. „Имаме информация от наши структури по места, че голяма част от тези пари се отчисляват, за да се финансира касата на ГЕРБ за предстоящите избори", изтъкна евродепутатът.

Разбирам съжалението на евродепутатката г-жа Илияна Йотова, затова, че никога досега не е имала такъв премиер, който е готов да спре сделка като тази в Несебър, и й съчувствам.
Б.Борисов пред Фокус

Според Йотова Бойко Борисов дължи обяснение за този „грабеж като за последно", при положение, че държавата е ощетена с милиони, а в далаверата вече публично са замесени кръгове около ГЕРБ.
„Очевидно премиерът толерира популацията на калинки в администрацията, като целта е да се облагодетелстват близките до ГЕРБ за сметка на останалите хора и на държавата", коментира Йотова.

Йотова е възмутена от стремежа на министъра в края на годината, около коледните празници, да прокара една апетитна сделка за доста пари. Според нея скандалът е показателен за схемите на облагодетелстване, които управляващите са създали.