Главният прокурор трябва да изясни кой е мотивът на подслушването, защото това престъпление е тежко.
Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов пред Нова телевизия.
По думите му разликата между този скандал и предишните подобни е в това кой е възложителят.
При предишните винаги е ставало със знанието на прокуратурата, в този случай нито прокуратурата, нито съдът е разрешил, заяви Иван Костов.

Според него няма кой друг да е възложител, освен Борисов и Цветанов. Това са предположения, но те са основателни предположения, подчерта Костов.

Този скандал ще породи и огромно недоверие извън границите на България, смята още Костов.

По думите му обаче първи проблем на хората в страната не е подслушването, а обедняването и загубата на работни места.
Когато хората няма какво да ядат и обедняват, не може да ги занимаваш само с подслушване в предизборната си кампания, посочи Костов. Хората сигурно се гневят още повече и си казват: тия кога ще спрат да се занимават със себе си и кога ще помислят и за нас.

Държавата дължи на хората да спазва конституционните им права, посочи лидерът на ДСБ.

По повод на това, че бившият вътрешен министър и бившият премиер за изразили притеснения, че в момента са обект на подслушване, Иван Костов изрази съмнение: „От кой, от служебното правителство ли?"
Прокуратурата отговаря за спазването на закона и трябва да гарантира на българските граждани, че никой не посяга на техните права. По начало прокуратурата трябва да действа така, че да кара всички да спазват законите, заяви лидерът на ДСБ.

По думите на Костов трябва съдебна реформа, която да премахне дефектите от българската конституция и правото.
У нас няма върховенство на закона, има върховенство на администрацията, има върховенство на организираната престъпност, заяви той.