След множество слухове и спекулации най-после метъл феновете доживяха да видят голямата четворка на траш метъла - Metallica, Megadeth, Slayer и Anthrax на една сцена.

Това ще се случи следващата година по време на фестивала Sonisphere в Полша и Чехия, съответно на 16 и 19 юни. Както стана ясно вече, едва няколко дена по-късно феста ще премине и през България -  22 и 23 юни.

Все още няма ясна информация, кои ще са групите, които ще забият на сцената в родината ни, нито кой е организатор, но на официалния сайт на Metallica се появи съобщение, което гласи, че двете обявени дати в Полша и Чехия "няма да са единствените".

"Кой би помислил, че за повече от 25 години "Голямата четворка" не само ще е наоколо и по-известна от всякога, но и ще свири заедно за първи път в историята... направо умопомрачително!", коментира новината Ларс Улрих, барабанист на Metallica.

"Това е веднъж в живота възможност за феновете на хеви метъла да видят четирите най-големи метъл банди в Америка на една сцена! Ако има останали някакви глави в края на фестивала, значи те не са куфяли достатъчно и не им е мястото там!", категоричен е Дейв Мъстейн.

От своя страна и Кери Кинг не пропусна да направи коментар: "Беше крайно време това да се случи! Феновете най-после получават това, което толкова искаха. Страхотно е!"