Вицепремиерът и министър на правосъдието Христо Иванов бе поздравен от колегите си в МС за рождения си ден. На 13 септември той навърши 40 години.

Този факт бе отбелязан лично от министър-председателя Георги Близнашки в началото на днешното правителствено заседание. Неприлично млад е, да му пожелаем здраве и много, много щастие, коментира премиерът. От своя страна Иванов благодари, а колегите му министри приветстваха тържествения за него ден с аплаузи.

Христо Иванов е магистър по право от Софийския университет „Свети Климент Охридски". Специализира във Fulbright/Hubert Humphrey Fellowship Program, Washington College of Law, във Вашингтон (САЩ) в областта на правото на национална сигурност и процедурите по съдебни назначения в САЩ.

От 1996 г. до 2002 г. работи като координатор на проекти в областта на законодателната и съдебната реформи в рамките на Инициатива за Върховенство на закона на Американската асоциация на юристите (American Bar Association - Rule of Law Initiative).

От 2002 г. до 2006 г. е независим консултант по проекти на международни институции, програми за международна техническа помощ и частни клиенти, свързани с оценка на законодателството и утвърждаване върховенството на закона.

От 2006 г. заема длъжността Програмен директор на Български институт за правни инициативи.