Специализирана полицейска операция, продължение на „Лихварите", се проведе в района на Ловеч, Троян и Ябланица.

Задържани осем души. Пет от тях са криминално проявени за незаконно притежание на оръжие, кражби, средна телесна повреда, бракониерство, хулиганство.

Извършени са проверки са 16 адреса, на които са направени претърсвания и изземвания, има автомобили, бяла техника, списъци с имената на длъжниците, нотариални актове.

Някои от задържаните са направили самопризнания по време на разпитите.

От адресите са иззети множество дебитни карти, с прикрепени към тях бележки с PIN- кодовете, 4 компютърни конфигурации, над 50 мобилни апарата без документи за произход, голяма сума пари и златни накити, 3 лични карти, дневници съдържащи данни за клиенти, регистрационните талони и ключовете на МПС, списък с имената на длъжници. Намерени са 5 кашона и чувал с насипен тютюн.

От жилище в Ябланица са иззети 1600 кутии цигари без акцизен бандерол от различни марки, насипен тютюн с общо тегло 5.4 кг, 32-инчов телевизор, а в къща в гр.Троян са открити скици и нотариални актови на имоти по Черноморието и гр. Бяла. Полицаите открили и 13 леки автомобила и 2 авторемаркета, които също били оставени от длъжниците като залог.

Припомняме, в хода на операцията "Лихварите", проведена на 29 април в ромския квартал на Видин, бяха задържани четирима и обискирани 5 къщи обитавани от групата, занимавала се с даване на пари с 30 процентна месечна лихва. И четиримата задържани са с богато криминално минало.