22-годишният Петър Владимиров Димитров от гр. Попово е изчезнал и в момента е обявен за общонационално издирване.

За това съобщиха в писмо до медиите разтревожени негови роднини. Те посочват, че на 12 май 2010г. момчето се е явило на интервю от 13.00ч. в Посолството на САЩ за издаване на виза за студентска бригада.

Имал и уговорена среща с приятели в 14.30ч. пред посолството. На тази среща той не се явил и до момента е в неизвестност. Мобилният му телефон е изключен. Няма никаква връзка и информация за него.

На 13 май 2010г. са информирани РПУ-Попово и 4-то РПУ-София.

Ден по-късно баща му Владимир Димитров е посетил 4-то РПУ-София, Посолството на САЩ, студентски общежития и навсякъде, където би могло да има сведения за него. От 4 РПУ-София са казали, че Петър е обявен за национално издирване.

Петър Димитров е студент ІІ курс в Академията на МВР - София, Факултет „Пожарна безопасност и защита на населението". По неизяснени причини е взел решение да прекрати обучението си и да напусне Академията. Момчето е високо над 180 см., силен физически, бил е отличен ученик и студент

Телефоните, на които може да дадете информация за изчезналото момче, са следните 0896 789226 - (баща), 0884013233 (координатор).