Поход към нова конституция обяви РЗС. Лидерът на партията Яне Янев обеща, че ще бъдат събрани необходимите 500 хил. подписа за първия в България демократичен референдум.

Ако народът каже „да", това ще е краят на сегашния парламент и ще бъде свикано Велико народно събрание, подчерта Янев и обяви, че на 10 март РЗС ще предложи на обществото 50 опорни точки за нова конституция и ще има електронна книга за набиране на предложения.

Предложенията ще се събират с набирането на подписи за референдума. На 10 март пред парламента ще има шествие, ще се проведе и първият протестен митинг, откакто Бойко Борисов е на власт.

Янев заяви, обръщайки се към Бойко Борисов, че не приема постове и подкупи и че ще бъде опозиционен лидер, докато РЗС спечели властта.
"Не можеш да ме подкупиш с постове и пари. Единственото, което можеш да направиш, е да ме разстреляш", заяви Янев.

Той съобщи пред журналисти, че представители на РЗС, включително и самият той, получавали различни предложения, а също и заплахи. „Предлагали са ни да прекратим опозиционна дейност срещу участие във властта", уточни Янев.

Той добави, че му е обещавано да бъде възстановена парламентарната група на РЗС, както и че ще бъде председател на комисията за борба с корупцията. Янев съобщи още, че на Атанас Семов му е предлаган поста министър на образованието.

Яне Янев информира, че е получавал заплахи за разстрел. Той е бил заплашван с SMS-и.

С огромен плакат с надпис „ГЕРБ = Групировка за Едноличен Рекет на Българите" хората на Янев тръгнаха на шествие от централата си на ул. „Раковски" към Министерски съвет.

Отговорът на ГЕРБ:
Партия ГЕРБ никога не е коментирала действията на псевдополитици и несериозни изказвания и ще продължи да отстоява този си принцип
                       Още...

На плаката са представени новите лъжи на старата система. Сред обещанията на Бойко Борисов като топ приоритети са посочени - борбата с корупцията и престъпността, структурни реформи в администрацията, образованието, здравеопазването, съдебната система.

Бойко Борисов води държавата към икономически колапс, заяви Янев. По думите му Борисов е обявил война не на мафията, а на обществото и на българските граждани.

Всеки ден фалират между 80 и 120 предприятия, които осигуряваха работни места; всеки ден в България остават без работа между 700 и 1000 души; до края на годината без здравно осигуряване ще останат повече от 1 млн. българи", изтъкна Янев.

Той и депутати от РЗС оставиха донесеното от централата на партията табло пред входа на Министерски съвет с надеждата утре, идвайки на работа, Бойко Борисов да го прочете.

Според Яне Янев правителството на ГЕРБ е станало правителство на негласния банков картел - „този таен банков картел, който се е договорил да загроби всяко българско семейство".

Янев подчерта, че РЗС иска всичко да излезе наяве и отправи предупреждението, че на 10 март РЗС ще обяви конкретни действия.