Левицата и премиерът се заядоха в първия работен ден на парламента след лятната ваканция.

Бойко Борисов се изнерви, че над час не му се задават въпроси на блиц контрола, а вместо това социалистите се подхилквали.

Корнелия Нинова от БСП ядоса премиера Бойко Борисов със съмнение за събраните приходи от кабинета. По думите на социалистката цифрите, рекламирани от кабинета, не били съвсем точни. БСП поиска справка къде са отишли събраните приходи.

Резултатите от местния вот на ГЕРБ и реформаторите ще са тест за стабилността на кабинета, призна Борисов
Още...

Нинова поиска актуализация на бюджета. Нека тук да чуем колко е събрало правителството, да си чуете плюсовете и минусите, призова червената депутатка, като се заяде и с нервността на министър-председателя.

Приходните агенции работят много хубаво, й отговори премиерът Бойко Борисов. 100 милиона лева отидоха за българските пенсионери за Коледа и Великден, припомни той. Над 100 милиона лева са отишли при земеделците и пак толкова за ремонт на пътища. Средства са дадени и на българските общини.

Мога да ви опровергая във всяко едно отношение, изтъкна Борисов. Червените, по думите му, можели по всяко време да поискат разговор по темата с финансовия министър Владислав Горанов.

Бойко Борисов пък се ядоса, че около час депутатите не му задавали въпроси, а вместо това се подхилквали.
Дали съм спокоен, дали съм нервен, не влиза във вашата работа, отговори министър-председателят.

Не ме интересува емоционалното ви състояние, не се даде Корнелия Нинова. Бюджетът не е детска приказка, опонира му социалистката.

Бойко Борисов увери лаконично, че правителството работело спрямо Закона за държавния бюджет.