Турският вицепремиер Бюлент Арънч се оплака, че турското общество е изправено пред морален разпад. Той призова и мъжете, и жените да защитят своята сдържаност, да останат верни на съпрузите си. Арънч посъветва жените да избягват да се смеят на публично място, съобщава „Заман".

Сдържаността е от изключителна важност, особено за една жена. Мъжът също е длъжен да я притежава. Той няма да бъде женкар, той ще остане верен на съпругата си", каза той. „Тя няма да се смее пред всеки и няма да показва своята привлекателност", допълни вицепремиерът.

Бюлент Арънч направи изказването по време на церемония, организирана от неговата Партия на справедливостта и развитието по случай мюсюлманския празник Ейд ал Фитр, с който се поставя край на строгия пост.

Според Арънч някои телевизионни предавания, които причиняват „секс пристрастяване" сред тийнейджърите и лесният достъп до вредни уебсайтове са основната причина за моралното разложение на обществото, което той обвини за тревожното нарастване на случаите на насилие срещу жените.