Не е ясно дали ще бъда осигурен автобусен транспорт при евентуална ефективна стачка на железничарите от утре. Въпреки изричното обещание на транспортния министър Александър Цветков, че ще има рейсове, които да превозват пътниците необслужени от БДЖ днес от държавния превозвач заявиха за Money.bg че на този етап не е предвидена организация как точно да стане това. От там ни прехвърлиха към министерството на транспорта, където ясен отговор по въпроса нямаше.

При евентуална стачка утре между 8 и 16 часа се очаква около 50 хил. пътници да останат на началните гари.

На този етап от автобусния бранш заявиха, че имат готовност да поемат повишеното натоварване при стачка. Ясно обаче е, че това ще става при цени определени от самите транспортни компании, а не по тези на БДЖ за съответната дестинация.

Преговорите между синдикатите и БДЖ продължават и в момента, като на този етап не е постигнато споразумение, заяви Петър Бунев председател на железничарския синдикат към КНСБ. В Национална компания Железопътна инфраструктура все още преговорите не са започнали по същество заради отсъствието на някои синдикални организации,които в момента преговарят с ръководството на БДЖ, заяви за Money.bg изпълнителният директор на инфраструктурния оператор Милчо Ламбрев.