Гръцкият митрополит Амвросиос е заплашен от джихадисти, съобщава кореспондентката на БНР в Гърция. Митрополитът обвини гръцките политици в задкулисна борба срещу християнството. По време на проповед Амвросиос заяви, че проектозакон позволява нашествие на мюсюлманите в Гърция.

Документът е свързан със забраната на расистки прояви в страната. Причината за гнева на митрополита е определението за подтикване към расизъм, което предвижда строга присъда дори за споменаване на публично място на по-различно мнение срещу други религии. Затова в прав текст митрополит Амвросиос каза, че днешните деца в Гърция „ще станат роби на мюсюлманите".

Заплахите срещу митрополита на област Калаврия се появили в сайт, администриран от „Ислямска държава". Духовникът е категоричен, че не се страхува от нищо. Той е решен да продължава да защитава християнството. Охраната му е подсилена от властите. Митрополитът отказа да промени програмата си и продължава редовно да се появява на публични места.

Амвросиос е сред духовниците, които имат изключително силно влияние върху гърците. Неговите проповеди се посещават масово от вярващите.