Вчера около 22.35 ч. в 3-то РУ на МВР е получен сигнал за възникнал скандал и побой между много на брой роми и шофьор на автобус на кръстовището на ул. "Кукуш" и ул. "3020".

Полицейски автопатрул, изпълнявайки служебните си задължения по маршрута, включващ и ромската махала, на ул. "Суходол" №3 спрял за проверка лек автомобил БМВ, каран от 22-годишен мъж.

В същото време при тях спрял автобус №108 и шофьорът заявил, че от ромската махала по автобуса хвърлят бутилки, съобщиха от пресцентъра на МВР.
В този момент от близката гора, намираща се между ромската махала на ул. "Кукуш" и ул. "Суходол" №3 излезли група роми - мъже и жени във видимо нетрезво състояние.

Единият от тях се нахвърлил на служителите на автопатрула с обидни думи и изрази. Започнал да рита единият от униформените полицаи и го наранил в ръката. При отблъскване на нападението се вдигнал шум и от ромската махала излезли около стотина роми, които нападнали полицаите, хвърляли камъни по тях, както и по автобус на СКГТ.

На мястото на инцидента са изпратени още 5 патрулни автомобила и първоначалният нападател - 37-годишен мъж от София, криминално проявен и осъждан, е откаран в 3-то РУ на МВР. След като е бил прегледан от лекар е настанен в отрезвител. Обстановката около инцидента е овладяна около 24.00 часа.

На мястото в махалата е оставен патрул да следи за реда. В 3-то РУ на МВР са разпитани като свидетели пострадалият служител на реда, шофьорът на автобуса, водачът на БМВ-то и нападателят на полицая.