Водещият съдия Петя Петрова по делото за убийството на бизнесмена Стоан Стоянов не пожела да въведе в процеса „Гранити" резервните защитници и отложи старта на делото за убийството на бизнесмена Стоянов, предаде "Флагман".

Припомняме, делото трябваше да тръгне отново за втори път с четвърти съдебен състав в Бургаския окръжен съд (БОС). Още в петък стана ясно, че заседание най-вероятно няма да има. Тогава адвокатите на обвиняемите в един тон декларираха, че са ангажирани с други дела. Те помолиха за нова дата - най-добре през май или юни.

За да не се допусне подобно забавяне на процеса, съдия-докладчикът Петя Петрова можеше да въведе резервните защитници, които и днес бяха в залата, но не бяха допуснати да водят процеса. Ако това бе станало, адвокатите на Галин Костов, Нено Стоянов, Стоян Колев и Стоян Петров щяха да получат ясен знак, че съдът няма да допусне с юридически похвати делото да се точи с години.

Докато водещите адвокати бяха ангажирани с други дела, прокурор Ангел Георгиев си даде отвод по делото. Той е основният обвинител и един от малкото прокурори в Бургас, които са запознати в детайли с над 60-те тома документи в обвинителния акт, пише изданието. Вторият прокурор Албена Панчева, също си направи отвод, защото приживе познавала убития собственик на "Гранити".

Припомняме, че Стоян Стоянов бе отвлечен и убит на 6 март 2008 година. Обвиняеми по процеса за неговото убийство са Станислав Михайлов, който е в неизвестност от пет години, Галин Костов, Нено Стоянов, Стоян Колев и Стоян Петров.