ДПС и ОДС на Стефан Софиянски се договориха за партньорство в местните избори.

Конкретиката кой, кого и как ще подкрепя е тема на следващи разговори, заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан по време на пресконференция в централата на ДПС.

Христо Бисеров добави, че вероятно ще има общини, в които няма да е разумно двете партии да противопоставят кандидатите си, за да не се дава изкуствено шанс на трети кандидатури.

По думите му голямо поле за партньорство ще има и при избирането на общински съветници.

Темата за президентските избори не е била обсъждана на първата среща между двете страни, но ще бъде предмет на следващи разговори.

Двете страни са обсъдили политическата ситуация и управлението на страната, както и предстоящия вот на недоверие към кабинета

Стефан Софиянски е предложил на ДПС да включат в мотивите за вота и битовата престъпност. Иначе позицията на ОДС е, че този вот може отново да разсее вниманието на обществото от истинските проблеми на България - състоянието на икономиката.

За две години бяха замразени доходите, беше изчерпан резервът и не е преодолян икономическият спад, изтъкна Софиянски и добави, че похарчването на резерва е много сериозен аргумент за вот на недоверие.

Той подчерта и че хората са обречени на по-лош начин на живот, отколкото са имали.

Лютви Местан от своя страна изрази съгласие, че най-големият проблем на страната е икономическата криза, но поясни, че неотдавна не успя вот на недоверие, посветен на икономическата тематика. Затова сега не е целесъобразно да бъде искан отново такъв вот.