Два малки протеста се „сблъскаха” пред сградата на президентството. И двата бяха по повод посещението на руския външен министър Лавров у нас.

Целият район между Министерския съвет и президентството е опасан от полицейски кордон, съобщи БНР. Засилените мерки за сигурност са свързани с посещението на Лавров у нас и обявените във връзка с това протести. Недоволството е продиктувано от политиката, която води Русия.

Припомняме, посещението започна днес, първо със среща с премиера Орешарски, а след това Лавров бе приет и от държавния глава, като именно тогава се случиха и двата протеста.

Единият от тях, организиран от „Протестна мрежа”, бе против посещението и руската външна политика, като участниците в него развяваха украински знамена и антируски лозунги.

Вторият протест, в който се виждаха депутати от „Атака”, бе с обратен знак. Издигнатите лозунги бяха в подкрепа на проекта „Южен поток”.

Срещите на Лавров с Орешарски и Плевнелиев не бяха медийни, а изявления на първия руски дипломат ще има по-късно днес, след срещата с българския му колега Вигенин.