Сигнал за подготвяно покушение срещу генерал Бойко Борисов е бил получен в българско задгранично представителство, съобщи Агенция "Фокус" .

Информацията е била предоставена на официален представител на Националната разузнавателна служба от партньорска разузнавателна служба.

За случая вече са предупредени българските държавни институции. Според запознати със случая става дума за Сърбия и сигналът е постъпил от тамошната служба за борба с организираната престъпност, след което е бил предоставен на официален български представител.
Като причина за подготвяния атентат се посочват успешните действия на българската полиция през последната година, които засегнаха организирани престъпни групи от бивша Югославия.

От МВР в Белград засега отказаха да коментират или да отрекат информацията.

Министърът на вътрешните работи Георги Петканов отказа да коментира дали службите в министерството работят по сигнала за подготвеното покушение срещу ген. Бойко Борисов.
От НСБОП потвърдиха за БНР, че участват в разследването на случая.


Заместник-министърът на вътрешните работи Румен Стоилов потвърди, че има сигнал за готвено покушение срещу генерал-лейтенант Бойко Борисов.

Считаме, че това е достатъчно основателен повод да се вземат всички необходими мерки за осигуряването на безопасността на генерал-лейтенант Борисов и евентуален опит за покушение да бъде своевременно предотвратен, заяви заместник-министърът.

Най-вероятно министър – председателят е запознат, коментира говорителят Димитър Цонев появилите се информации за готвено покушение срещу кандидат-депутата Бойко Борисов.

Той обяви обаче, че правителството не е институция, която се занимава със защитата на бъдещите народни представители.
Това е задача на МВР и Цонев изрази увереността си, че службите ще се погрижат за своя бивш главен секретар.

Припомняме, на 3 януари тази година в служители на НСБОП задържаха сръбския наркобос Будимир Куйович в курорта Златни пясъци.

Той бе уличен като организатор на разкритата през месец май 2002 г. лаборатория за синтетични наркотици в пернишкото с. Дивотино. Тогава спецполицаите откриха заровени в двора на къща 48 килограма амфетамин- субстанция, незаконно оръжие и боеприпаси. По случая бяха задържани четирима.