Премиерът Бойко Борисов попари надеждите на българските пенсионери за коледни добавки. В предаването „Нека говорят" той заяви категорично: „Няма пари в бюджета. Искам много да дадем коледни добавки, но няма пари в хазната".
Той посочи, че ако даде пари за добавки, след това държавата ще е развалина.

Борисов подчерта, че пенсионерите в годините най-много са подкрепяли социалистите, а всъщност левицата изхарчила парите за пенсии. Премиерът подчерта, че той мисли за хората, които искат метро, магистрали и екология. „Мисля и за хората, които са носители на прогреса", изтъкна той.

Премиерът бе категоричен, че цялата рода на Сергей Станишев допринесла сега българите да сме бедни. Всеки трябва да си плати своя дял за стабилността на държавата, категоричен е Борисов. Той обаче приема насериозно заплахите на соцлидера, че една власт, ако не си отива доброволно, си отива по друг начин.

Затова и той е смутен от заплахите на социалиста. „Те веднъж са убили дядо ми", припомни Бойко Борисов и предупреди „Трябва да се охраняваме от тези бандити". Той е категоричен, че социалистите са страшни, защото са създавали концентрационни лагери и са давали хората на прасетата да ги ядат. Въпреки това премиерът не смята лесно да се даде на червените и заяви: „Няма лесно да им се дадем".

Утре парламентарната група на ГЕРБ ще се срещне с номинираната за член на КС Галя Гугушева, за да й зададе своите въпроси и Гугушева да може да се защити от компроматите срещу нея.

Борисов отрече той е да е ликвидирал СДС и посочи истинския убиец. „Иван Костов е убиецът на СДС", заяви той. По думите му лидерът на ДСБ като частник оставил пасивите на СДС и си направил нова партия с активите. Оказва се, че Иван Костов бил чест гост в кабинета на Бойко Борисов.

Лидерът на тъмносините дори бил в халюцинациите на Борисов. Премиерът си спомни, че когато му оперирали крака и бил в болницата тъкмо излизал от упойка, отворил очи и що да види - Иван Костов. „Реших, че халюцинирам", подчерта Бойко Борисов и поясни, че се наложило Цветан Цветанов да стои в коридора заради неочаквания гост Иван Костов.

По отношение на енергетиката Борисов отсече: „На Козлодуй ще има 7-ми реактор. Реакторът ще е хибриден, на 7 блок ще се монтира руският реактор, платен за АЕЦ „Белене".

Бойко Борисов не се притеснява, а напротив, изключително радостен е от стоплените отношения между Владимир Путин и Реджеп Ердоган. На въпрос защо не е присъствал на първата копка на „Южен поток" той отговори: „Аз рядко ходя на първо копки, аз ходя на откриване".

Освен това премиерът имал важна работа в България, да раздаде заедно с Делян Добрев европари за българския бизнес.
„Мога да отида, когато искам в Русия", категоричен бе Борисов и допълни: „И утре да поискаме разговор с президента Путин, ще ни даде".