В момента има опит за вътрешнопартийни борби, които се отразяват зле на крайния резултат на левицата.

Това признание направи пред журналисти лидерът на БСП Михаил Миков, минути след като регистрира в последния възможен ден в Централната избирателна комисия (ЦИК) Коалиция "Лява България" за участие в предсрочния парламентарен вот на 5 октомври.

Миков използва момента, за да отправи призив вътрешнопартийното състезание да не се превръща в другарска битка за разпределяне на места и да напомни на социалистите, че БСП е национална партия и решенията се вземат от крайното решение на Националния съвет на столетницата.

"Аз отново ще настоявам Кристиан Вигенин да бъде водач на листата в Благоевград", се зарече "червеният" лидер. Припомняме, посочването на бившия външен министър за номер 1 в листата на Благоевград вдигна местните социалисти на бунт, тъй като те самите искат да бъдат водени от Корнелия Нинова.

Пред ЦИК обаче наскоро избраният председател на столетницата отсече, че Вигенин ще бъде един добър водач за Благоевград.

Целите листи на левицата все още не са наредени. "Ние първи обявихме водачите си. Другите партии ги държат по чекмеджетата", се похвали още Миков.

В навечерието на изборната битка БСП ще разчита на толкова депутати в следващия парламент, колкото са нужни, за да може именно партията да представлява лява България и да бъде силен фактор при вземането на решения.

"Искам БСП да стане автентичен представител и носител на левите очаквания на България - за повече справедливост за работниците по отношение на заплащането, за повече справедливост за малкия и среден бизнес при обществените поръчки, за повече справедливост за пенсионерите", обобщи целите на столетницата още Миков и изтъкна, че обединението на левицата във формата на Коалиция "Лява България" е част от обединението на България, което хората искат.