От утре, 27 март, започва въвеждането на временна организация на движението във връзка с рехабилитация на бул. „Цариградско шосе" от надлез над бул. „Г.М.Димитров" до надлез над бул. „Александър Малинов", включително прилежащите съоръжения. Изпълнител на обекта е ДЗЗД „Градска магистрала".

Строително-монтажни работи включват надлеза по бул. „Цариградско шосе" при бул. „Г.М.Димитров", надлез по бул. „Цариградско шосе" над бул. „Александър Малинов", пешеходен подлез под бул. "Цариградско шосе" при Окръжна болница, рехабилитация на централни и локални платна на булеварда от надлеза над бул «Г.М. Димитров» до надлез над бул. «Александър Малинов». Строителлните дуйности включват и рехбилитация а подлеза «Царевец» на Орлов мост, която се извършва в момента. Строителството ще се извърши на няколко етапа, като първият етап включва надлеза при «Г. М Димитров».

Във връзка със строителните дейности на 27.03.2014 г. /четвъртък/ започва подготовка и въвеждане на временна организация на движение. В периода 27.03.2014 г. - 31.03.2014 г. пред и зад надлеза се затварят левите ленти на всяко платно (в протежение на 50 м), за да бъде извършено прекъсването на еластичната ограда /мантинела/ и да бъде положен асфалт за преминаването от едното платно в другото. За времето на ремонта се въвежда ограничение на скоростта във всяка посока от 80 до 40 км в час.

По настояване на кмета на София Йорданка Фандъкова на обекта ще се работи с удължено работно време включително в почивните дни.

На 01.04.2014 г. /вторник/ започва основният ремонт на пътното платно в посока Пловдив на надлеза при бул. „Г.М.Димитров". Движението в двете посоки ще се осъществява в платното посока център.

Срокът за изпълнение е 45 календарни дни.

От 16.05.2014 г. се обръща движението и се затваря платното в посока център.

Предвижда се около 15 май 2014 г. да започнат строителни работи по надлеза по бул. „Цариградско шосе" над бул. „Александър Малинов".