Обстановката в страната остава сложна след снеговалежа от вчера. Пътищата в страната са проходими при зимни условия.

Остава бедствено положението в 3 общини във област Варна - Аксаково, Ветрино и Провадия.

В община Аксаково няма ток в селата Куманово и Орешака, без вода са в селата Въглен и Кичево.

Обстановката постепенно се нормализира, пристанището е отворено, летището все още не работи, снегопочистването там ще приключи до 11 часа.
Във Варна учебните занятия са възстановени, сметопочистването върви по график, всички линии на градския транспорт се обслужват по график.

Всички училища на територията на общините Суворово, Ветрино, Вълчи дол, Аксаково, Провадия и Аврен остават затворени, заради лошите метеорологични условия. Със заповед на кмета на Провадия - Георги Янев, дните до петък са обявени за неучебни в общината.
В останалите шест общини учебните занятия не са прекратени. Във Варна денят също е учебен за всички ученици. За учениците в община Балчик 10 март е неучебен ден.

Високите приливни вълни са разрушили водния колектор на пречиствателната станция край Кранево. Изпочупени са лодки и инвентар в пристанищата в Шабла, Балчик и Каварна.

В Добричка област обстановката остава сложна, заради снега и навяванията. В няколко общини в областта третокласните пътищата са затворени, докато не бъдат разчистени.

Гражданска защита се е отзовала за последното денонощие на 147 сигнала за закъсали автомобили или за тарнспортиране на болни на хемодиализа.

Пътят Карнобат - Бургас е затворен, като за обходен се ползва маршрутът през Айтос. 

В много училища в Добричко и в Първомайско и днес няма да има учебни занятия, заради невъзможността ученическите автобуси да достигнат до заведенията.

Ришкият проход остава затворен за товарни автомобили по искане на пътното управление в Бургас, напомнят от Областната пътна служба в Шумен. В цялата Шуменска област, както и в областите Разград и Търговище е в сила и ограничението, въведено от вчера, товарните автомобили да се движат задължително с вериги и без ремаркета и полуремаркета.

В Силистренско остава затворен участъкът от пътя Силистра-Добрич край село Богорово, обходът е през село Войново.
Останалите главни пътища в Североизточна България са заснежени, но почистени и обработени с инертни материали, съобщават от пътните служби. Видимостта в региона е добра.