Три деца от монтанското село Буковец на възраст между 2 и 5 години са загинали тази сутрин при пожар в дома им.

Това съобщиха от областната дирекция на полицията в Монтана, цитирани от БТА. Около 9.30 часа майката Елка Д. на 28 години излязла от дома си с намерение да отиде до магазина.

Тя заключила децата в една от стаите на къщата, в която имало печка на твърдо гориво. Когато се върнала, Елка Д. Забелязала, че от прозорците на къщата излиза пушек.

По последни данни пожарът е причинен от печката в стаята, съобщиха от областната дирекция на полицията. Оттам уточниха още, че след като се върнала от магазина, майката намерила децата мъртви, предаде БТА.

Загиналите деца са 5-годишният Милен Е., 4-годишната Димитрина Е. и Галя Е. Само на 2 годинки.

Най-вероятно някое от децата е отворило печката и си е играло с огъня, който постепенно е обхванал трите легла в стаята и покъщнината, съобщават от полицията.

Загиналите деца са от ромски произход. Майката Елка Димитрова и бащата Милчо Димитров на 30 години имат още едно момче на 7 години, което в момента на трагедията е било на училище.

Семейството живее в лоши битови условия, майката е безработна, а бащата работи в кравеферма, обявиха от кметството в селото.