Президентът Никола Саркози и съпругата му Карла Бруни гласуваха в квартал на Париж на първия тур на президентските избори. Те дадоха гласа си в 11.45 ч. местно време в избирателна секция в училището „Жан дьо Лафонтен" във френската столица.

Съпругата му - Карла Бруни упражни правото си на вот преди него, съобщават френски медии. През това време Саркози поздрави персонала на изборната секция.

После първата двойка се усмихна и се здрависа с членовете на избирателната комисия и избиратели, след което напусна училището без да направят никакво изявление пред медиите.

Кандидатът на социалистите за вота във Франция Франсоа Оланд гласува в централния департамент Корез, от който е и депутат. Той определи днешния вот като важен момент. Оланд също беше придружаван от половинката си - журналистката Валери Трирвайлер.

Оланд взе шест бюлетини , преди да влезе в "тъмната стая" за гласуване.

Аз съм внимателен, мобилизиран, но най-вече почтителен, заяви Оланд и добави - французите са онези, които гласуват.

Според проучванията на общественото мнение кандидатът на основната опозиционна сила във Франция ще остане на второ място на днешния първи тур на президентските избори, но ще спечели лесно очаквания балотаж, който е предвидено да се състои на 6 май.