Консумацията на генно модифицирани храни предизвиква алергични реакции при човека. Това каза Свилена Вълчева от Обществения център за околна среда и устойчиво развитие по време на среща във Варна.
На събитието бе представен проект, наречен „Генно модифицирани организми - невидимата заплаха". Според Вълчева при животните модифицираните организми водят до безплодие и поява на тумори.
В Североизточна България са открити четири хранителни продукта с повишено съдържание на генномодифицирани организми. Това са два вида вафли, кренвирши и дълготрайни колбаси, съобщи Свилена Вълчева.
По време на срещата бе представена Петиция за забрана на генномодифицирана царевица на фирма „Монсанто" в България.
На срещата присъстваха земеделски производители, животновъди, представители на държавната и общинска администрация, контролни органи.
felix
на 16.01.2010 в 23:58:55 #4Ала-бала, гените водят до алергии. Това могат да го пишат или тежко неграмотни хора, или хора, които имат финансов интерес да държат обществото дезинформирано.
don
на 07.11.2009 в 21:58:27 #3ГМО водят не само до алергии, но и рак, според изследвания на евроучени. При опит с плъхове, половината бебета на плъха, хранен с ГМО, са умрели.
begem0t
на 06.11.2009 в 22:01:52 #2пълни глупости.
nsmilitia
на 06.11.2009 в 16:55:43 #1Точно така Монстанто вън!!!!