Символичен протест събра служителите от сектор „Сигурност" отново на жълтите павета пред парламента.
„Смятаме, че показахме емоции, сега е време да покажем разум", обяви Галентин Грозев от синдикален алианс „Сигурност".

За разлика от предишните прояви, днешната не се отличава с такава масовост, като Грозев обясни по-малкия брой протестиращи с това, че е работен ден.
Ако дойдат 10 000 души кой ще охранява държавата, кой ще гаси пожари", запита реторично той.

По думите му по-малкият брой на протестиращите не се дължи на страх.

Отново Грозев изтъкна, че когато се говори за реформи, става дума за друг тип реформи, а не за някоя от точките, предложени от финансовия министър Владислав Горанов. По негово мнение има реформи, които могат да спестят на бюджета много повече средства, отколкото предложенията на Горанов.

Синдикатите са готови да представят своята визия за реформи в МВР в контактната група, която беше създадена. Стана ясно обаче, че въпреки очакванията им все още не са били потърсени от групата. Грозев обяви, че очакват днес да разберат кога ще започнат разговорите със синдикатите.

Той допълни, че в първия ден от седмицата синдикатите са били потърсени, за да излъчат имена на свои представители, които да защитават интересите им. Синдикатите очакват да разберат и какъв ще е обемът на разглежданите въпроси в контактната група, както и кога и къде тя ще се събира.

Иначе служителите от сектор „Сигурност" осъзнават, че параграфите по проектобюджета могат да бъдат изтеглени, след като той бъде приет на първо четене и вярват, че това ще се случи.

Протестът протича мирно, без да затруднява движението по бул. „Цар Освободител". Той е съпроводен с музика. Протестът обаче бе „удостоен" и от присъствието на „вечния протестър" Йоло Денев.
В 14.30 часа в парламента пък ще се проведе заседание на бюджетната комисия.