Ние не ви чакаме да ни оглавите, а да си тръгнете. Това се казва в изявление на ранобудните студенти по повод казаното по-рано днес от лидера на ГЕРБ Борисов, че „хиляди хора призовават именно ГЕРБ да оглави протестите".

Днес бившият премиер Бойко Борисов произведе абсурдното твърдение, че народът го чакал да оглави антиправителствените протести, коментират още студентите.

Като потърпевши от полицейско насилие от вчера, достигнало пикът си в полицейската държава, за чиято несъразмерна ескалация ГЕРБ положиха немалко усилия, ранобудните заявяват, че за самочувствието на МВР да погазва закона носи отговорност и Борисов като бивш главен секретар на МВР и министър-председател.

Явно се затруднявате да разберете защо е невъзможно не само да ни оглавите, но и да се върнете на власт с наша подкрепа. Затова нека стане ясно, че политиката, която въплъщавате е в разрез с идеологията ни и борбата ни за една бъдеща държава, която се грижи за гражданите си, а не ги изоставя, както вие направихте, заявяват още ранобудните.

По думите им, управлението на ГЕРБ е обезкървило здравеопазването и образованието, за да се подсилят силовите структури и да се занимават с подслушване, докато народът се самозапалваше в отчаянието си.
Вашата страхлива оставка беше пиар ход, но няма да позволим да бъдем употребени за следващия Ви (както и от която и да е партия), категорични са студентите.

Никой не ви е дал мандат да говорите от наше име и да ни асимилирате към вашата партия. Нека това бъде ясно и за бившия Ви неформален коалиционен партньор Атака, който произведе несъгласуваното определение в изречението „Малките ИЗРОДЧЕТА на сикаджията Бойко в действие". То не е съгласувано и със самите нас. Честно казано, не се обиждаме на „изродчета", но дълбоко ни обижда да ни казват, че сме „на Бойко", заключават ранобудните.