Четирима души са били убити, 17 задържани, а трима други са се предали при антитерористична операция в Таджикистан, предаде ТАСС.

Операцията е била проведена в труднодостъпна гора на около 150 км източно от столицата Душанбе. За това е съобщил министърът на вътрешните работи.

Тя отново е била свързана с бунтовния генерал и бивш заместник-министър на отбраната Абдухалим Назарзод, който вече бе обвинен в държавна измяна.

Припомняме, че най-малко 13 войници бяха убити по време на спецоперация насиловите структури на Таджикистан против бунтовната група наНазарзод.

Според съобщение на вътрешното министерство на Таджикистан са задържани 32 души на групировката, като у тях са открити над 500 единици оръжия и боеприпаси, автомобили. Разкрити са и няколко скривалища.

По информация на ведомството, самият Назарзод, заедно с група свои бойци, се е скрил в Рамитското дефиле, на около 40 км. от столицата Душанбе. 
Операцията по издирването му продължава.

Властите обвиняват Абдухалим Назарзод за организирането навъоръжените нападения от вчера в Душанбе и град Вахдат. В сблъсъците загинаха десетки. 
Нападенията започнаха малко след като Назарзод бе отстранен от длъжност с обвинения за корупционни схеми.

Генерал Назарзод е представител на Обединената таджикска опозиция, която през 90-те години на миналия век неведнъж стигаше до сблъсъци с правителствените сили. Той заема поста от 1997 година след сключване на договореност за мир.