Ясен е вицепрезидентът на кандидата за държавен глава на САЩ от редиците на републиканците Мит Ромни. Това е конгресменът от Уисконсин Пол Райън, съобщи БиБиСи.

42-годишният Райън е начело на бюджетната комисия в Камарата на представителите на САЩ. Очаква се двамата с Ромни да се появят сутринта в Норфолк, щата Вирджиния, уточнява АП.

Кандидат-президентската двойка вече започна четиридневна обиколка с автобус из различни американски щати, сочени за ключови за предстоящия  вот - Вирджиния, Охайо, Северна Каролина и Флорида.

Името на Пол Райън придоби популярност покрай консервативните и алтернативните му предложения за бюджета на САЩ, известни като „Пътят на успеха".

Планът на конгресмена предлага намаляване на данъци, пенсии, помощи за храна, както и промяна в здравноосигурителната система на страната. Райън е категоричен, че предложенията му за изменения няма да навредят на хората с ниски доходи, тъй като програмата предвижда създаване на работни места и подобряване на ефективността в работата.

Именно осигуряването на повече работните места, засилване на икономиите и справяне с бюджетния дефицит се очертават като основни пунктове в предизборната кампания на Ромни.