Цялото крайбрежие от Дуранкулак до Резово е превърнато в смрадливо бунище. Това установи мащабен проект на Национална асоциация „Българско Черноморие", съобщават от асоциацията. Чрез проекта е извършено преброяване и картиране на незаконните къмпинги. Природозащитниците са категорични, че картината е страшна, тъй като върху дюните, плажните ивици и до тях са изникнали над 20 къмпинги, които бълват опасни зарази.

В момента в тях къмпингуват или по-точно дивакуват над 5000 активни природозащитници. Това са същите „еколози", които непрекъснато протестират под диригентската палка на „зелените олигархи" и техните съратници. Тези хора с манипулирано съзнание от „зеления октопод" имитират любов към природата и вдигат през месец протести, с които уж защитават Черноморието от застрояване", възмущават се от „Българско Черноморие".

Според тях Черноморието ни е превърнато в гигантски катун, обвит в непоносима смрад. Отсечени са хиляди дървета за нощни огньове и скари с кебапчета, са констатирали доброволците, включили се в програмата на Национална асоциация „Българско Черноморие" - „Да картираме дивакуващите".

Около 5000 души били завзели частни, общински и държавни земи и в противоречие на всякакви законови и нормативни актове на воля унищожавали и заразяваха природата по Черноморието.

След приключване на първия етап на програмата „Да картираме дивакуващите" и събраните над 1000 фотоса с доказателства за отрицателното въздействие върху природата, Национална асоциация „Българско Черноморие" ще реализира втория етап от програмата. Той включва нанасяне на координатните точки от нелегалните къмпинги върху актуална кадастрална карта и върху картите на МОСВ, включващи защитени зони и защитени територии. Третият етап е изготвяне на доклад от събраните данни, който ще бъде изпратен в Европейската комисия и Европарламента. Тези институции вече са сезирани и очакват с интерес документа, уточняват от асоциацията.