БСП Перник е предала аудиозапис на прокуратурата, който уличава ГЕРБ в купуване на гласове за предстоящите местни избори.

На аудиозаписа се чува ясно гласът на кандидата на ГЕРБ за кмет на Перник доктор Вяра Церовска, която заявява, че са си купили вота, както и признание, че така се прави.

Записът е получен на официалната поща на една от структурите на БСП и е предаден на прокуратурата. Според социалистите той е направен от член на предизборния щаб по време на събрание и това е начин за разчистване на вътрешнопартийни проблеми в самите структури на ГЕРБ.

Като доста обезпокоително определи явлението, организационният секретар на БСП Станислав Владимиров. В студиото на ТВ7 той коментира като изключително обезпокоително и това, че медиите мълчат по въпроса в продължение на три дни.

Също така Владимиров обясни, че вече в цял Перник се говори за случая, но въпреки това от страна на ГЕРБ - и от самия кандидат Церовски, и от страна на премиера, коментар няма. „Странно е и мълчанието на премиера, защото в такива ситуации той има бърза реакция", обясни социалистът.

По думите му компетентните органи трябва да кажат дали всичко в записа е достоверно.

Станислав Владимиров отбеляза и че в цялата страна се забелязва неистово желание на ГЕРБ да спечели с много добър резултат предстоящите избори, за да може да затвърди лидерството си в управляващото мнозинство.

В последните седмици в централата на БСП се получавали немалко сигнали, че управляващите, използвайки властта като инструмент искат да спечелят вота служебно.