„Всичко, което видяхме и начина, по който се случи в Белград, говори за доста нагласена история. И това е нормално, защото Цветан Василев не е случаен човек. Сигурен съм, че всичко това е добре обмислено, консултирано в Сърбия, в България, и това е част от битката на този човек да задържи тази банка, която я счита за своя".

Това заяви в студиото на НоваТВ ген. Атанас Атанасов, бивш директор на Национална служба „Сигурност".

Той коментира и разразилата се сага между Пеевски и Василев. „Не е изключено двете страни да се страхуват, знаейки какво са правили общо през годините".

„Не съм изненадан. Определени политически среди в България направиха така, че тази кампания да мине под егидата на Корпоративна търговска банка и да се занимаваме само с това. Толкова тежки проблеми има в държавата, но ние трябва да се занимаваме само с КТБ. Това е част от цялата тази игра", възмути се ген. Атанасов.

Има опосредствана комуникация между Пеевски и Цветан Василев, между Цветан Василев и Доган, Сараите, сигурен е генералът. Той обвини ДПС и Станишев за ситуацията в държавата към момента.

По думите на Атанасов някой ще събуди страховете на хората за парите им и ще ги канализира в определена посока. Затова той призова протестиращите да не протестират пред БНБ, а пред централата на ДПС.

Сигурно Цветан Василев има какво да каже, защото все пак това беше банката на властта. Мисля, че сделката се крепи на взаимно изнудване - кой какво за кого знае.