Най-малко 50 души са били убити при пореден двоен атентат в Нигерия за последното денонощие, предадоха световните информационни агенции. Според различнитве източници, загиналите са от 15 до 50 души. Съобщава се и за много ранени, като техният брой също варира до повече от 50 души.

Той е бил извършен в град Кано, намиращ се в североизточната част на страната, където групировката "Боко харам" почти всекидневно провежда подобни кървави актове на насилие.

Полицейски шеф единствено потвърждава за атентата, но без да дава повече информация, тъй като тече разследване.

Появи се информация, според която става въпрос за два самоубийствени атентата, извършени от момичета на възраст под 15 години.

Очевидци съобщават за поне 50 трупа след кървавия акт на насилие и разказват, че той е бил извършен около вечерната молитва, на оживен пазар, където много хора са се намирали по това време. Двете бомби са били взривени малко една след друга - първата на входа на пазара, а другата - в центъра.

Над 30 души бяха убити, а други над 80 бяха ранени при експлозия в нигерийския град Йола тази нощ.

Атентатът е станал на оживен пазар за плодове и зеленчуци.

Над 2000 души бяха избити от ислямистката организация Боко Харам в гр. Бага на границата с Чад преди дни.

Организацията засили своите нападения в съседен ЧАД, Нигер и Камерун.

Боко Харам се стреми да наложи радикален ислям.

Предишното най-кърваво нападение на ислямистите бе на 14 март 2014 г., когато нападнаха гр. Майдигури, където вчера десетгодишно момиченце се самовзриви. Тогава бяха убити над 600 души. Близо 1,5 млн. души са напуснали домовете си в Нигерия и стотици хиляди са избягали в съседните Чад и Камерун.