Няма оцелели от катастрофата на руския пътнически самолет в Синайския полуостров. Това съобщават официални представители на Египет, цитирани от Агенция „Асошиейтед прес".

Припомняме, по-рано бе съобщено, че спасители са чули гласове сред отломките. Самолетът се разби тази сутрин, след като излетя от курорта Шарм ел-Шейх за Санкт Петербург в Русия. На борда му е имало 224 души - 217 пътници - 63 мъже, 138 жени и 17 деца на възраст от 2 до 17 години, както и седемчленен екипаж.

Руската авиокомпания „Когалимавиа" обяви, че не вижда основания да смята, че човешка грешка е причина за катастрофата.

Руското министерство на извънредните ситуации разпространи имената на пътниците на борда на самолета. Съобщава се, че всички са били руснаци, включително и членовете на екипажа.

В същото време в съобщение на египетския кабинет се казва, че на борда на самолета е имало 214 руски пътници и трима украински.

Пред очите ми се появи една трагедия, разказва член на спасителните екипи, пристигнали при разбилия се руски самолет в Египет.

Голяма част от мъртвите тела бяха по седалките си, пристегнати с коланите, по думите на спасителя.

Падайки, самолетът се е разцепил на две части, като по-малката - откъм опашката, се е запалила, а по-голямата се е ударила в скала.

Издирването на телата се затруднява и от факта, че има много фрагменти от тела, заради разцепването на самолета и удара в скалата.