Няколко десетки цивилни граждани са убити при ракетен обстрел от украинската армия в центъра на източния украински град Горловка, съобщават местните медии, цитирани от ИТАР-ТАСС. Градът е под контрола на проруските сепаратисти.

Броят на загиналите варира между 20 и 30 души. Информацията за жертвите се доуточнява. Ракетният обстрел дошъл от покрайнините на града. Един снаряд избухнал близо до родилния дом в Горловка.

Украинската артилерия разрушила болница, пазар и жилища в Дебалцево, на 75 км от Донецк, съобщава пресцентърът на самопровъзгласилата се Донецка народна република.

Очевидци разказват, че изстрелян от украинската армия снаряд е разрушил последните два етажа от болница, в която милиционери в Донецк били подложени на лечение. „Засега е невъзможно да се каже колко души са убити, защото тези етажи просто липсват", посочва още пресцентърът.

Освен това са били унищожени няколко жилища и клуб, в който били подслонени бежанци. Няма информация за жертви, защото заради продължаващия обстрел мястото е недостъпно.