Задържаният за опита за убийство на 27-годишната бургазлийка Галина Георгиева е осъден на 10 години и 10 месеца затвор за убийство и към момента изтърпява наложеното наказание. В деня, в който намушкал младата жена, бил в отпуск. Това съобщават от прокуратурата.

Припомняме, 27-годишната жена бе жестоко наръгана с нож в бургаския парк „Славейков" в събота сутринта. Първоначално от полицията съобщиха, че са задържали бившия съпруг на бургазлийката. Ден по-късно стана ясно, че полицията е използвала хитър трик, за да залови истинския извършител. Бившият съпруг съдействал на униформените и след проведени разговори е бил освободен. Истинският извършител е задържан в Сливен. Това е 28-годишен криминално проявен от Сливен, който имал връзка с жертвата си. Трикът е използван, тъй като органите на реда отчели, че има вероятност сливналията да напусне страната и да извърши друго тежко престъпление.

От държавното обвинение уточняват, че Георги Андонов е привлечен като обвиняем. Престъплението е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин - с нож са причинени две прободни наранявания в гръдната кост, три прободни наранявания на гръдната мамила, две наранявания в дясна коремна половина, проникващи рани в двете ръце, порезно нараняване на лява подбедрица и прободно нараняване в областта на глутеуса.

На жената е оказана своевременна, животоспасяваща и квалифицирана медицинска помощ, благодарение, на което тя не е издъхнала.

От съобщението на прокуратурата става ясно, че престъплението е извършено от хулигански подбуди и при условията на опасен рецидив.

В постановление на прокуратурата от вчера Андонов е задържан до 72 часа. Предстои днес обвинението да внесе искане в Окръжния съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража".