светлана бояноваПремиерът Борисов потвърди, подписа и прие доклада от проверката в земеделското министерство. Зам.-министър Светлана Боянова запазва поста си.

Това съобщи на излизане от сградата на Министерския съвет след днешното правителствено заседание земеделският министър Мирослав Найденов.

Припомняме, на 19 май, след рокадите на всички нива в държавата, премиерът Бойко Борисов съобщи, че тече проверка на земеделското министерство за 300 дка - дали са преопределени от земеделска обработваема земя за фотоволтаици.

Той беше категоричен, че ако това е истина, Боянова ще напусне поста си.

Найденов съобщи още по отношение на шефа на Селскостопанска академия проф. Светла Бъчварова, че е бил представен предварителния доклад на Сметната палата. „Щом предварителният доклад стане основен, аз ще внеса искане за смяна на председателя на Селскостопанска академия", категорично заяви Найденов, но отказа да конкретизира основанията.

Припомняме, Найденов по-рано заяви, че Сметната палата е констатирала редица нарушения при проверката си в ССА.

Междувременно в декларация, разпространена до медиите Бъчварова заявява, че заключенията на Сметната палата са позитивни и уволнението й е политическо.