Няма да се учудя ако Волен Сидеров бъде обявен за издирване, за беглец. Това коментира защитникът му Явор Нотев, след като стана ясно, че лидерът на „Атака" е задържан за 72 часа.

Нотев изтъкна, че е разговарял по телефона с началника на отдела, в който се провежда разследването и е съобщил своя телефонен номер, както и адреса на Сидеров, на който понастоящем може да бъде намерен. По думите на Нотев обаче било инсценирано призоваване на друг адрес, за който изрично било уточнено, че Сидеров не обитавал.

Оформена е призовка, в която е записано, че Волен Сидеров не е намерен на адреса, коментира адвокат Нотев. Той заподозря, че призовката е оформена в посока на това пред съда да бъде илюстрирано, че Сидеров не може да бъде открит.

Защитникът обясни, че арестът на Сидеров е противоконституционен, тъй като имало разлика в искането за задържане до Народното събрание и материалите, които днес са видели в Следствието. Според Явор Нотев се касае за чисто обемно несъответствие, което обаче повишава тежестта на обвинението. По думите му задържането му касае случая от 23 октомври. В разширението не влизали действията на депутата от изборната нощ на 25 октомври.

Явор Нотев разясни, че действията, които са включени извън рамките на снетия имунитет, дефакто се явяват по отношение на лице с имунитет. Причината е, че Народното събрание е излязло с решение за сваляне на имунитета на депутата във връзка с представеното му съдържание, а не с тези допълнения. Въз основа на разширението трябвало да се отправи ново искане за сваляне на имунитета до парламента.