Дискусионен клуб към СДС подкрепя кандидатурата на ГЕРБ - Бойко Борисов- за столичен кмет.
Това обявиха членовете на клуба, които твърдят, че целта им е възстановяване на каузата на СДС и нейните морални ценности.

Това става в момент, когато между столичните организации на СДС и ДСБ има легитимно споразумение за подкрепа на единния кандидат Мартин Заимов.

Основателите на Дискусионен клуб към СДС и лидерите на ГЕРБ подписаха обществен договор за сътрудничество. В дискусионния клуб към СДС участват д-р Григор Малев, Людмил Бешков, Стефан Стефанов, Иван Станчев, Васил Михайлов, Стоян Райчевски. От страна на ГЕРБ споразумението бе подписано от Цветан Цветанов и Бойко Борисов.

От Дискусионния клуб заявяват, че като основатели на СДС търсят съдействие, за да върнат партията към автентичната дясна идея.

Те подкрепят кандидата на ГЕРБ за столичен кмет, като твърдят, че следващият му кметски мандатв столицата е единственият път към предсрочни парламентарни избори и следващо дясно управление.

Подаваме ръка на ГЕРБ, за да помогнем на Бойко Борисов да спечели на първи тур на изборите в София, а той от своя страна ще помогне на партия СДС, която има проблеми в цялата страна, заявяват от Дискусионния клуб.

Бойко Борисов обяви, че зад него застават автентичните създатели на Съюза на демократичните сили и той държи на тази марка.

От Дискусионния клуб към синята партията не одобряват избора на Мартин Заимов за кандидатура и твърдят, че той не е кандидатът на  десните избиратели в София, а на Пламен Юурков и на Иван Костов.