След трите наши боксьорки, които се класираха за полуфиналите на международния турнир „Странджа", най-малко бронзови медали от надпреварата си осигуриха и двама от представителите ни при мъжете. Айрин Исметов и Кристиян Димитров спечелиха срещите си от четвъртфиналите и продължават борбата за титлите, съобщава topsport.bg.

Исметов изигра първия си мач на „Странджа", като в кат. до 64 кг победи, макар и трудно боксьора от Ирак Карар Кадхим Сам. Двубоят им бе доста оспорван и равностоен.

Кадхим Сам дълго време отказваше да напусне ринга, а треньорите му наскачаха да искат обяснение от съдиите и супервайзора на турнира. В крайна сметка след намесата и на охранителите, скандалът бе потушен, въпреки че иракчаните отказаха да приемат загубата.

Съперник на Айрин Исметов на полуфинала ще бъде натурализираният азербайджанец Лоренцо Сотомайор, който победи в зрелищен сблъсък бразилеца Де Хесус.

Кристиян Димитров си осигури участие на полуфиналите в кат. до 91 кг с победа по точки над Хенрик Саргсян от Армения след неединодушно решение на съдиите - 2:1 (29:26, 27:28, 28:27). Кристиян положи доста усилия на ринга, успя да вкара добри удари и като цяло бе по-активният в срещата. В спора за място на финала той ще се изправи срещу Геворг Манукян от Украйна, победил по точки руснака Евгени Кобзев.