При специализирана операция, проведена съвместно с полицейските служби на Гърция, в Солун е задържан 43-годишният Й.Й. - Йоско, съобщиха от МВР.

Той бе обявен за общодържавно издирване през юни 2010г., а през 2012г. е издадена европейска заповед за ареста му и е обявен за международно издирване и по линия на Интерпол във връзка с досъдебни производства за извършени тежки престъпления.

Заедно с него са установени и задържани още трима български граждани, единият от които е криминално регистриран. В жилището, което обитавали четиримата са открити огнестрелни оръжия, бронежилетки, маски, уреди за нощно виждане, уред за заглушаване на мобилни честоти.

Срещу четиримата българи се води наказателно преследване в Гърция.

Припомняме, през 2010 г. трима мъже от групата на Йосиф Йосифов -Йоско бяха оставени в ареста, а останалите четирима излязоха на свобода.

Те бяха задържани при акция на МВР.

Групата се занимавала с разпространение на наркотици, силови действия, рекет и принуда, като е ръководена от криминално проявения Йоско, който бе обявен за издирване.

С постоянна мярка "задържане под стража" тогава останаха Вергил Славов, Йордан Иванов - Дани Малкия и Иван Йосифов - син на Йосиф Йосифов - Йоско.