За първи път България има уникалния шанс да бъде домакин на Детската Евровизия.

Българската национална телевизия получи официална покана от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), да организира един от най-престижните песенни конкурси през 2015 година, съобщиха от държавната ни телевизия.

До поканата се стигна, след като миналогодишният победител - Италия, отказа да бъде домакин, уточнява НоваТВ.

Така ангажиментът се прехвърля на страната, заела второ място в надпреварата през 2014-а.

Благодарение на изключителното си представяне през ноември миналата година в Малта, талантливите Крисия, Хасан и Ибрахим завоюваха най-големия успех, спечелвайки второто място със 147 точки и подкрепата на журналисти и зрители от целия свят.

Това е уникален шанс за БНТ и за България - да сме домакин на един от най-престижните музикални конкурси в Европа. Крисия, Хасан и Ибрахим доказаха, че когато сме единни, успехът е възможен", коментира новината генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

Тазгодишното издание ще бъде 13-то в историята на Детската Евровизия. За първи път конкурсът се провежда през 2003 година в Копенхаген. Досега България е участвала четири пъти в песенната надпревара - през 2007 г. с Бон-Бон, през 2008 г. с Кръстияна Кръстева, през 2011 г. с Иван Иванов и миналата година с Крисия, Хасан и Ибрахим.

Предложението за домакинство тепърва ще бъде обсъждано.