През юли месец със сигурност ще има вот на недоверие към правителството. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той бе лаконичен в отговор на въпрос на News.bg дали в парламента текат консултации за вот за недоверие срещу министър Цветанов: "В парламента водим разговори с всички парламентарни групи, които се заявяват за опозиционни", поясни лидерът на БСП.

Припомняме, вчера лидерът на ДСБ Иван Костов заяви, че на 15 юли ще бъде внесен вот на недоверие към вътрешния министър.

Според Станишев най-крещящият провал на вътрешния министър е провалът за Шенген.

Станишев заяви още пред медиите, че е подготвил писмо до министър председателя, с което настоява да му бъдат изпратени както последната апликационна форма на завода за боклук на София, така и всички предишни, както и информация за това колко пари са похарчили общината и държавата за тези апликационни форми.

Мисля, че като ги получа ще стане много любопитно и интересно. Ще стане ясно защо столицата, след като г-н Борисов обеща през 2009 г., че през 2010 г., ще има завод за боклук няма завод за боклук, а има гола поляна към момента, заяви още лидерът на БСП.

Той е притеснен от решението на Министерски съвет за отпускане на 30 млн. лв. за летището в Балчик.

Пълен бардак цари в държавата, категоричен е той и допълни, че се вземат решения без концепция.

Станишев се притеснява, че концесионерът на летище Варна може да се откаже да прави инвестиции, защото му създават конкурент в Балчик.