Жители на варненския квартал "Изгрев" излязоха на протест, съобщи БНР. Те надоволстват от липсата на водоснабдяване и канализация в по-голямата част на квартала и от по-високите данъци, които плащат, без да получават необходимите услуги.

Кварталът е разположен над Военноморската болница във Варна на доста стръмен и пресечен терен.

"Повече от 20 години нямаме улици, проблем е достъпът на линейки, и да не говорим за пожарни, налага се да носим болни с одеяла до пътя, а също и лекарите да ги подпомагаме, особено през зимния период. Що се отнася до водата, носим си я с туби, и в 21 век се къпем от съдове с канчета, да не говорим за прането", разказаха варненци.

Подавани са многобройни сигнали, но според заместник-кмета по инфраструктурните въпроси Христо Иванов, община Варна не разполага с такава сума пари, защото се касае за мащабна инвестиция, с която да бъде решен проблемът.

Иванов посочи, че вече е изработен план за улична регулация, както и  за водоснабдяване и канализация и се чака да бъде отворена Оперативната програма "Околна среда", за да кандидатства общината за европейско финансиране.